Rekonstrukcja uszkodzonych rogów przez transplantację autologicznych komórek nabłonka limbowego ad 6

Komórki nabłonka limbowego z substratem błony płodowej przeszczepiono na odsłoniętą powierzchnię limbalną i rogówkową. Zdjęcia wykonano dzień (panel B), 7 dni (panel C), 30 dni (panel D) i 450 dni (panel E) po operacji. Pacjentka 6, 29-letnia kobieta, oparzyła się chemicznie na lewym oku 18 miesięcy wcześniej. Po kontuzji otrzymała leczenie ratunkowe z normalnym nawadnianiem solą fizjologiczną i została nam przekazana miesiąc później. Badanie lewej połowy oka lampy szczelinowej wykazało zmę...

Porównanie wpływu otrębów owsa i pszenicy o niskiej zawartości włókien na poziomy lipoprotein w surowicy i ciśnienie krwi ad 5

Średnie ciśnienie krwi mierzone w domach pacjentów wynosiło odpowiednio 110/67 i 107/65 mm Hg w okresach wysokich włókien i niskich włókien (P = 0,3). Badanie miało moc 80 procent, aby wykryć znaczący (P <0,05) wpływ otrąb owsianych na zarejestrowane w szpitalu ciśnienie krwi skurczowe 2,6 mm Hg i 2,1 mm Hg rozkurczowe, z zastosowaniem standardowych odchyleń zmian ciśnienia krwi pomiędzy okresami o wysokiej zawartości włókien i niskiej zawartości włókien. Cholesterol w surowicy
Tabela 3....

Ryzyko zespołu hemolityczno-mocznicowego po leczeniu antybiotykami Escherichia coli O157: H7 Infekcje ad

Dlatego przebadaliśmy dane z prospektywnego badania kohortowego, aby ustalić, czy leczenie antybiotykami zmienia ryzyko zespołu hemolityczno-mocznicowego u dzieci zakażonych E. coli O157: H7. Metody
Sieć 47 współpracujących laboratoriów w Waszyngtonie, w stanie Oregon, Idaho i Wyoming prospektywnie zidentyfikowała 73 dzieci poniżej 10 roku życia, które miały infekcje E. coli O157: H7 między kwietnia 1997 a 31 sierpnia 1999. Te dzieci zostały zidentyfikowane na podstawie hodowli kału przeprowad...

Wpływ prawdopodobieństwa przeżycia na preferencje pacjentów dotyczące resuscytacji krążeniowo-oddechowej ad 5

Badani odnotowali spożycie suplementów i żywności, którą sami wybrali. Zapisy zostały przeanalizowane przy użyciu programu komputerowego Food Processor II (ESHA Research, Salem, Oreg). Komputerowe wprowadzanie danych dotyczących przyjmowania pokarmu było wykonywane przez jednego dietetyka. Porównaliśmy spożycie składników odżywczych podczas okresów o wysokiej zawartości błonnika i niskiej zawartości błonnika przy użyciu czterodniowych rekordów. Zmiany w pobieraniu składników odżywczych z lini...

Najnowsze zdjęcia w galerii apispower:

331#olx brzeg dolny , #leki antycholinergiczne , #grzybek tybetański skutki uboczne , #grzybica skóry zdjęcia , #guz na tarczycy , #guzek na tarczycy , #guzek schmorla , #guzy na tarczycy , #olx witkowo , #hipertensjologia ,